Festival črk - tiporenesansa

tipoRenesansa

studio za visoki tisk
Breg 22
1000 Ljubljana
01 3200 889
info@tiporenesansa.si

1. Festival črk

izdelovanje portretov

18. septembra 2016

Fotografiranje na stekleno ploščo

fotografira Borut Peterlin

10. - 13. ure


Izdelava fotografija na mokro stekleno ploščo sega v sam začetek izumov fotografije, danes pa doživlja ponovno rojstvo. Pred delavnico bomo postavili terenski studio, na stojalo nastavili težko leseno kamero, mojster se bo pokril s črno zaveso, samo še dih zajamete ... in magija se lahko začne. Pri tej fotografiji nikoli ne vemo, kaj bomo dobili, vsekakor pa bo vaš portret izgledal, kot da vas je fotograf ujel sredi 19. stoletja.


Ko bo portret posnet, bo mojster stekleno ploščo s svojimi čudežnimi tekočinicami razvil in že čez nekaj trenutkov bo pred vami začela nastajati podoba, katere trajnost presega vse druge fotografske tehnike in prav vsak trdi disk.


------

Cena: Cena za izdelavo portreta je 48 eur.

------

Borut Peterlin se je v zadnjih letih že kot prekaljen fotograf lotil raziskave starih fotografskih tehnik. Posveča se raziskovanju kemije, ki je za to potrebna, predvsem pa tiste, ki nastaja v njegovem telesu, ko se s kamero in terencem odpravi v gozd ali na koruzno polje in se pusti zapeljati kompozicijam, ki jih je tako neverjetno sestavila narava.
Več o avtorju >>>